felelőtlenség

2019.08.19. 11:15

Jobban kellett volna figyelni gazdájának az elkóricáló kengurura

A nem mindennapi találkozás videós megörökítésének híre hamar bejárta megyét és talán mindenkit az foglalkoztatott, hogyan kerülhetett ide az állat.

Kemma.hu

Igazi szenzáció számba menő videót kaptunk nemrégiben Varga Péter olvasónktól, aki kerékpározás közben Neszmély és Dunaalmás között találkozott és videózott le egy kengurut. Azért valljuk be nem túl szokványos jelenség, hogy csak úgy szabadon ugrándozik egy kenguru Magyarországon. Szerencsére az akciókamera élesítve volt Péternél így sikerült megörökíteni a hihetetlen esetet.

Legutóbbi szavazásunk során arra voltunk kíváncsiak, hogy ti mit gondoltok, mégis, hogy kerülhetett egy hazánkban nem őshonos, szinte csak vadasparkban vagy állatkertben látható állat, így szabadon a természetbe. Legtöbben úgy vélekedtetek (46 százalék), hogy nem is az a tény igazán lényeges, hogy milyen körülmények között ugrándozhatott át egy földúton, hanem az, hogy tartójának vagy gazdájának felelősségteljesebben kellett volna gondoskodnia a kis állatról.

Sokan gondoltátok úgy (40 százalék), hogy több mint valószínű a környéken tarthatták az állatot, amely talán a gondatlan tartásból adódóan vagy csak szabadságvágyának felerősödése miatt úgy döntött, hogy megpattan a gazditól. Ha kevesebben is, de azért felmerült bennetek az a kétely is (14 százalék), hogy az állatot valószínű ellopták és ismeretlen okok miatt szélnek eresztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában