voks

2019.08.09. 08:32

Bemutatták az önkormányzati választás oroszlányi jelöltjeit

Molnár István a Fidesz-KDNP színeiben, Lazók Zoltán öt párt támogatásával indul az oroszlányi önkormányzati választáson.

W. Zs.

Ismertette polgármester- és képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP helyi szervezete augusztus 8-án az október 13-i helyhatósági választásra készülve a Bányász Klub és Rendezvényházban. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a pártszövetség a 17 évig a Márkushegyi bányában dolgozott 40 éves mérnököt, Molnár Istvánt indítja a polgármesteri székért az őszi önkormányzati választáson.

Az első választókörzetben Vargáné Vojnár Katalin tapasztalt helyi politikus és iskolaigazgató indul. A 2.-ban Túri Bernadett, aki az idén először kíván aktívabban részt venni Oroszlány közéletében. A 3. választási körzetben Veilandics Béla kapott bizalmat, aki az ipari park fejlesztésének aktív részese volt. Papp Péter, aki jelenleg is a pénzügyi bizottság elnöke, a 4.-ben gyűjti a szavazatokat, míg az 5. körzetben Greskó Béla, aki először indul helyi választáson. A 6. körzet Hartmann Józsefé, a város egyik aktív közszereplőjéé, míg a 7.-ben egy fiatal képviselőt jelöltek, dr. Molnár Dániel személyében. A 8. körzetben a városfejlesztésben már tapasztalt politikusnak számító Gyuga Mihály várja a voksokat.

Nemrég ugyancsak sajtótájékoztatón számolt be róla Lazók Zoltán jelenlegi polgármester, hogy újraindul az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület színeiben. A városvezetőt öt éve az MSZP, a DK és az Együtt támogatásával választották meg. Ezúttal a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP támogatja.

Az első választókörzetben Szlezák János a jelöltjük, korábbi klubvezetője a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesületnek. A 2. választókörzet Székely Antalé, aki korábban polgármesterként és alpolgármesterként is dolgozott. A 3-as számú körzetben Hermann Istvánné indul, aki a városfejlesztési és a szociális bizottság tagja. A 4.-ben a volt jobbikos Szabó Mihály gyűjti a szavazatokat, míg az 5.-ben Rajnai Gábor egykori polgármester, jelenlegi alpolgármester. A városi távhőszolgáltatásból ismert Kontschán Flórián Jenőre lehet szavazni a 6. számú körzetben, míg a 7.-ben Sólyom Jöran indul, aki a városfejlesztési bizottság elnöke. A 8.-ban a közbeszerzési munkacsoport egyik tagja, Szanyi Gábor indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában