hagyomány

2019.07.29. 14:05

Fesztiváloztak a szomódiak

Pénteken a rocké volt a főszerep, szombaton Vikidál Gyula és Veréb Tamás szórakoztatta a kilátogatókat a szomódi falufesztiválon. Hagyományosan bál zárta a fesztivált.

K. M.

Forrás: Szomód Község Önkormányzata

Szomódon jó pár éve hagyomány, hogy a falufesztivál egy nappal korábban, már csütörtökön kezdetét veszi. Ilyenkor összegyűlik a fiatalság és a hangtechnika beüzemelése után fergeteges karaoke-est veszi kezdetét. Aki bátorságot és kellő affinitást érez magában számot választ, mikrofont ragad és énekel. Természetesen élvezve a nagyközönség buzdítását, támogatását.

Pénteken rocklázban tért nyugovóra a nap. A fiatalos, pörgős hangulatot a Silver Blue gitárduó, Wireless Heart és a Black Jack biztosították, akik olyan neves együttesek számait is megszólaltatták sajátos feldolgozásban többek között, mint az AC/DC vagy éppen az Iron Maiden. Szombaton már reggel nagy volt a mozgás a focipályán és a horgásztavon. Utóbbinál horgászversenyt, míg a focipályán a szokásos fesztivál labdarúgó tornát rendezték meg a helyi és vendég csapatokkal.

A rendezvényen részt vett Popovics György a megyei közgyűlés elnöke is, aki a hivatalos köszöntő és megnyitó részeként ünnepélyes keretek között adta át a megyezászlót Cellár József polgármesternek. A megnyitót követően a Bóbita zenekar szórakoztatta a kicsiket, akiket trambulin, ugrálóvár, körhinta és pónicikli is várt.

A kora délután kezdődő programsorozatban színpadra lépett a Német nemzetiségi tánccsoport, a Szomódi Dalkör és fúvószenekar is. A szombat este folyamán Vikidál Gyula és Veréb Tamás varázsoltak hangjukkal a közönséget is megszólaltatva. A falunapot hagyományosan bál zárta, ahol a helyi Retro Moss Band szolgáltatta a talpalávalót.

Foci- és horgászeredmények

A kispályás labdarúgó tornán idén hat csapat szerepelt. Az egyik csoport élén a szomódi öregfiúk csapatból verbuválódott Sörös Ördögök végeztek, míg a másik hármasból a Dunaszentmiklós csapata került ki elsőként. A tornagyőzelmet végül a házigazda Sörös Ördögök szerezték meg. A horgászversenyen felnőtt kategóriában 17-en indultak összesen. Az első helyen Szelőczei Zoltán (16,26 kilogramm), a második helyen Krupánszki Tibor (7,04 kilogramm) és harmadik helyen Schmidtmayer István (6,74 kilogramm) egyéni összfogással zártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában