fesztivál

2019.05.02. 14:31

Nagy nap volt a május 1-i falunap Kecskéd életében

Hagyományos, május elsejei falunapi rendezvényre és a 7. Sejba Kupára gyülekezett a falu apraja-nagyja az iskola mellé, a sportpálya köré. A programoknak remek nyitánya volt a Burschen Kapelle zenés ébresztője, akik ismét kiváló hangulatot teremtettek muzsikájukkal.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Az újságíró nem tudott elég korán érkezni a sportpályához, már a kora reggeli órákban nagy volt a sürgés forgás. Folyamatosan érkeztek a nap főszereplői, beleértve a négylábú jószágokat is, a lovakat. Néhány bemelegítő kör után elkezdődött a verseny. Ki-ki, stílusához mérten vette az akadályokat, a pontosság mindennél fontosabb volt. Végül az eredmény a következőképp alakult: az egyes fogathajtásnál Tebesz Attila lett a harmadik, őt Kolozsvári József követte és az első helyen Tomayer Béla végzett. Míg gyerekeknél Dutász Amina és Wittmann Lénárd hajtása szép eredményt hozott számukra.

A kondérokban is fortyogott már az „ebéd”. Jól fogalmazott Tomayer Béla, a helyi horgászegyesület elnöke, amikor a főzőverseny hangulatára reagált: „Versenyről van szó, mégis mindannyian nyertünk. Azzal, hogy itt lehetünk és együtt ünnepelhetünk!”

Közben a színpadon is elkezdődtek a kultúrprogramok: Disztl Péter válogatott kapus, a '86-os labdarúgó VB résztvevője jó hívószó volt az erősebbik nem tagjainak illetve a futball szerelmeseinek.

Sokan voltak kíváncsiak a silhouettes lányokra illetve a helyi akrobatikus csoport előadására. Horváth Lajos (Laller) krosszmotoros és Bajnok Gábor terepfutó élményei is érdekesnek bizonyultak. Íjászkodni lehetett, volt arcfestés, ugrálóvár és Sándor Irma jóvoltából sok-sok kürtőskalács.

 

További részleteket a 24 Óra május 3-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában