36 milliós támogatás

2019.05.26. 09:01

Felavatták a megújult táti polgármesteri hivatalt

36 millió forintos támogatásból újulhatott meg a táti polgármesteri hivatal épülete. Az épületet többek között akadálymentesítették is.

W. P.

36 millió forintos támogatásból újulhatott meg a táti polgármesteri hivatal épülete. Az épületet többek között akadálymentesítették is.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Szalagátvágással avatták fel pénteken a táti polgármesteri hivatal épületét, amely a Terület- és településfejlesztési program (TOP) keretében 36 millió forintnyi támogatásból és önkormányzati saját forrásból valósult meg. A munkálatok során többek között szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet, kicserélték az elavult nyílászárókat, a tetőre napelemeket szereltek fel, és az épületet kondenzációs kazánnal látták el.

Az ünnepségen megjelentek megtudhatták azt is: akadálymentesítették a hivatalt, továbbá a bejárat mellett mozgáskorlátozottak számára alakítottak ki illemhelyiséget. A beruházás eredményeként az épület fenntartási költségei jelentősen csökkennek. Turi Lajos polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy a korábbi képviselő-testületek racionális döntései közvetetten is hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósíthatták a projektet.

36 millió forintos támogatásból újulhatott meg a táti polgármesteri hivatal épülete. (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

– Fontos üzenete is van a felújításnak, hiszen a környezetvédelem az életünk mindennapi részévé vált – mondta, majd megköszönte mind­azok munkáját, akik hozzájárultak a felújításhoz.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szót kért. Egyebek mellett úgy fogalmazott: önmérsékletet bizonyít, hogy az intézmények sorában utolsóként a hivatal épületét korszerűsítették. Egyúttal úgy fogalmazott, Tát várossá válása az itt élők szorgalmának és kitartó munkájának köszönhető.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a település fejlődése évek óta töretlen, köszönhetően annak, hogy a város vezetése nemcsak elnyeri a projekteket, hanem meg is valósítja azokat. Megjegyezte, hogy jelentős összegekkel támogatták a megyében található településeket, amelyek a segítségüknek köszönhetően megvalósították álmaikat.

A beszédek után Kardos Mihály plébános áldotta meg az épületet, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott pedig az állófogadás alkalmával méltatta Turi Lajos és a képviselő-­testület munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában