nyitott kapuk

2019.04.16. 20:56

Gyerekek kiskertjei és a szolgáltatók kulisszatitkai várják az Agorában

Húsz kiállító várja a huszonegyedik alkalommal megszervezett Nyitott kapuk rendezvénysorozat látogatóit a Vértes Agorájában. A tatabányai szolgáltatókat és civil szervezeteket bemutató eseményéhez kapcsolódott az óvodások és iskolások számára a Föld napja alkalmából meghirdetett kiskertépítő verseny.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Mosolygós gyermekek tettek fel kérdéseket a szolgáltatók és civil szervezetek képviselőinek a Nyitott kapuk rendezvénysorozat első napján, április 16-án. A húsz kiállító mindegyike előtt nagy tömeg állt. A kiállítást Schmidt Csaba polgármester nyitotta meg, majd Oláh András ismertette az Együtt értetek címmel meghirdetett alkotói pályázatot, amely keretében május 16-áig várnak a szolgáltatók tevékenységéhez kapcsolódó alkotásokat a gyerekektől.

megnyitó után Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány elnöke köszöntötte a hatodik alkalommal meghirdetett Én kis kertet kerteltem című kertépítő verseny közreműködőit, majd a Smart School magántanuló csoport diákjainak műsora után átadták a díjakat.

Oláh András, a város környezetvédelmi referense elmondta: a rendezvény legfontosabb célja, hogy a gyermekekkel megismertessék azokat a szolgáltatókat, amelyek a város működéséhez nagymértékben hozzájárulnak. A Nyitott kapuk a Bányászati és Ipari Skanzenben május 24-én játékos versennyel zárul.

További részleteket a 24 Óra április 17-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában