játék

2019.04.29. 15:13

Autisták bőrébe bújhattak a diákok Tatabányán

Az Autizmus Világnapi programsorozathoz kapcsolódóan tartottak különleges osztályfőnöki órát a Fellner Jakab iskolában Tatabányán.

Sugár G.

Az Autizmus Világnapi programsorozathoz kapcsolódóan tartottak különleges osztályfőnöki órát a Fellner Jakab iskolában Tatabányán.

Milyen érzés eltérni az átlagostól? Hogyan érzékeljük a túl erős ízeket, hangokat, illatokat? Szavak nélkül is meg tudjuk értetni magunkat? Ezekre a kérdésekre is keresték a választ az Új Nemzedék Közösségi térben az Autizmus Világnapi programsorozathoz kapcsolódó különleges osztályfőnöki óra szervezői.

Bekötött szemmel kellett eligazodniuk az érzékek birodalmában a fiataloknak. (Fotó: beküldött fotó)

A TSZK Fellner Jakab Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Általános Iskolája 9. és 11. osztályos tanulóit Henczer Éva, az Új Nemzedék Közösségi tér vezetője üdvözölte, majd Kelemen-Kálazy Éva, autizmus specifikus szakember irányításával kisebb csoportokban tapasztalhatták meg a fiatalok, hogy e láthatatlan különlegességgel élők miként tapasztalják meg a körülöttük lévő világot.

Az „Érzékek birodalmában” bekötött szemmel próbálhattak ki különleges ízeket, erős illatokat, össze kellett párosítaniuk hasonló tapintású, nehézségű és hangú eszközöket, érzékenyítő kisfilmet is megnézhettek, és egy különleges activity játékba is bekapcsolódhattak. A fiatalok az egy órás foglalkozáson igen sok tapasztalattal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában