divat

2019.03.15. 07:13

Komáromban újragondolták a kokárdát

Komáromban egy helyi művész értelmezte újra a kokárdát, nem is akárhogyan.

Sz. K.

Komáromban egy helyi művész értelmezte újra a kokárdát, nem is akárhogyan.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. K.

Ahogyan közeledik a tavasz legnagyobb nemzeti ünnepe, úgy lepik el az üzleteket a különféle, egyre divatosabb és modernebb kokárdák. A komáromi Tourinform irodában jártunk, ahol egy elképesztően egyedi, tűnemezelt kokárdával találkoztunk.

Készítőjük, a komáromi Petrákné Vass Gabriella, művésznevén „babuska” elárulta, hogy körülbelül egy éve foglalkozik tűnemezeléssel, és a nemzeti ünnep közeledtével úgy gondolta, megragadja az alkalmat és készít egy egyedi bokrétát, amely kokárdaként funkcionálhat.

Divatos, nemezelt kokárda
Fotó: Sz. K. / Kemma.hu

A komáromi Tourinform több helyi és környékbeli termelők termékeit kínálja. Gelle Dóra, az iroda munkatársa megosztotta velünk, hogy régóta rendelkeznek már ajándéktárgyakkal, de előnyben részesítik, ha újabb és minél egyedibb termékeket sorakoztathatnak fel.

Folyamatosan bővülnek és keresik az egyedi produktumokat és azokat a kézműveseket, amelyek termékeit a turistáknak, de akár a helyiek részére is kínálhatnak. Megtalálhatóak többek között különleges csomagolásba öltöztetett homoktövisből készült lekvárok és teák, illetve mézek is.

Népszerűek a különféle meseillusztrációs könyvek is. Ezeken kívül szomódi levendulás termékekkel is találkoztunk és meglepően mutatós kiszerelésben komáromi készítésű csípős szószokkal is. A kínálatok között szerepelnek még helyi alkotású, szebbnél szebb kerámiamedálok és fülbevalók is, divatos gyermeksálak és nem utolsósorban díszes fazekas áruk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában