felújítás

2019.03.21. 18:33

Kilenc méteres toronysisakot kapott az esztergomi Jó pásztor kápolna

Több támogató is összefogott annak érdekében, hogy az esztergomi Jó pásztor kápolna megújuljon.

P. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Kilenc méteres toronysisak felhelyezésével lépett előre látványosat a Jó pásztor kápolna rekonstrukciója. A Belvárosi temető fölött lévő és a Belvárosi plébánia kezelésében lévő közel száz éves építmény felújítása friss fázisának megtekintésére március 21-én hívták meg a közönséget és a sajtó munkatársait.

Az építőiparban ilyenkor szokásos bokréta szintén felkerült a toronysisakra (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)

Az eseményen Harmai Gábor, a Belvárosi plébánia vezető papja tartott liturgikus alkalmat. Ennek során elmondta, hogy számos támogató fogott össze, hogy a Jópásztor kápolna megújulhasson, a legnagyobb támogató a Magyar Szerencsejáték Zrt. volt.

Toronydaru süvegelte meg a kápolnát (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)

A plébános azt is hozzátette, hogy a megújult épületet az eredeti funkciójában, vagyis ravatalozó kápolnaként szeretnék majd használni. A kápolna cinklemezzel fedett toronysisakját toronydaruval helyezték fel a kivitelezővel együttműködő szakcég.

Az eseményen Harmai Gábor, a Belvárosi plébánia vezető papja tartott liturgikus alkalmat (Fotó: P. O. Z. / 24 Óra)

Az építőiparban ilyenkor szokásos bokréta szintén felkerült a toronysisakra. Az épületen jelenleg kívül végeznek munkálatokat, a tetőszerkezetet építik, illetve ehhez illesztik a bádogozást, majd ezt követi a díszvakolás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában