verseny

2019.03.14. 17:43

Ezek a fiatalok szakmájuk sztárjai, a Szakma Sztár Fesztiválon be is bizonyították

Dobogós helyet értek el megyénk fiataljai a szakmai verseny döntőjében. A fesztiválra a pályaválasztás előtt álló, általános iskolások is ellátogattak.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett országos versenyen a Komárom-Esztergom megyéből döntőbe jutott három diák mindegyike dobogós helyen végzett.

Az ország legjobb ifjú szerszámkészítője 2019-ben Ágotai Ákos lett, a harmadik helyet iskolatársa Vandrovecz Tamás szerezte meg. Szintén országos első helyet szerzett Waltner Klaudia, a tatabányai kereskedelmi szakközépiskola vendéglátószervezője. A győzteseknek a helyszínen gratulált Dr. Szerencsés László, a megyei kamara elnöke.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztiválon belül idén XII. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Idén az országos szakmai versenyekre 65 szakképesítésben közel 7500 fő jelentkezett.

A csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző – köztük több külhoni magyar – közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Fotó: beküldött

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél.

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket.

A fesztiválra közel 20 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák jutott el. A látogatók 70 százaléka az általános iskolákból érkező, 6−7. osztályos, közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatal, emellett még a 8−9−10. osztályosok, illetve a versenyben résztvevő szakmákban tanulók és gyakorló szakemberek keresték fel a Szakma Sztár Fesztivált

A látogató diákok szakmai tárlatvezetésen vehettek részt, valamint az egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában