megmérettetés

2019.03.04. 17:43

Két esztergomi tanuló is bejutott a Szakma Sztárja Verseny országos mezőnyébe

Az idei Szakma Sztárja Verseny országos döntőjét az esztergomi Géza Fejedelem szakiskolában tartották meg.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Harminc tanuló részvételével március 4-én megkezdődött az országos Szakma Sztárja Verseny. A Géza Fejedelem szakiskolában tartott eseményen szerszámkészítő, gépi forgácsoló, épület- és szerkezetlakatos, ipari gépész és hegesztő szakmákban mérték össze tudásukat a fiatalok.

Az idei Szakma Sztárja Verseny esztergomi vonatkozása, hogy két esztergomi tanuló is bejutott a szerszámkészítők országos mezőnyébe. Ezen túl az országos verseny helyszínéül szolgáló Géza Fejedelem szakiskola tízmillió forintos fejlesztést tudott végrehajtani a gépparkjában, a beruházást a Szakképzési Centrum finanszírozta.

Több szakmában is összemérték tudásukat a fiatalok (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

Nem véletlenül esik évről-évre a fent jelzett szakmákban erre az iskolára a választás, hiszen az esztergomi ipari parkban működő cégek komoly támogatói a Géza Fejedelem szakiskolában működő duális képzésnek, valamint az intézményben folyó oktatás műszaki feltételeinek biztosításának.

A cégek az évek óta tartó munkaerő piaci helyzetben így látják megoldottnak szakembereik utánpótlását. A Géza Fejedelem szakiskola számos ponton kap jó lehetőségeket a Szakma Sztárja Verseny kapcsán, hiszen az intézmény számára kifejezetten jó reklám

ez a megmérettetés, illetve országos hírnevet jelentő ez a pozíció.

A márciusi döntő végeredményét a Budapesti Expón hirdetik ki (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

Ez annak köszönhető, hogy mind a képzési struktúra, mind pedig a különféle szakmákhoz szükséges géppark országosan kiemelkedő színvonalú. A megmérettetésen résztvevő legjobb tanulók a szakmunkás vizsgájuk mellett azt a komoly lehetőséget is elnyerik, hogy kiemelt helyen szerepelnek a végzettségük iránt érdeklődő ipari cégeknél.

Szakmunkásvizsgát jelent a győzelem

A Szakma Sztárja Verseny hatvan különböző szakmában indult januárban. Az írásbeli elődöntő után a válogató, majd a márciusi döntő jött.

A verseny győztesei a Budapesti Expón tartandó díjátadón megkapják a szakmunkás vizsgát, így nem kell azt külön az iskolájukban letenniük. Megyénkből szerszámkészítő szakmában Ágotai Ákos és Vandrovecz Tamás indult az esztergomi Szakma Sztárja Versenyen.

A verseny győztesei megkapják a szakmunkás vizsgát (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában