hip-hop

2019.03.16. 20:00

Újabb látványos show műsoron dolgozik az Csillag születikből ismert koreográfus

High Voltage, Quantum XXL és Csillag születik, Black Time. Ismert hip hop tánciskolák és tehetségkutató show, amely igazi népszerűséget hozott a fiatal tatabányai táncos, koreográfusnak. Ma több mint negyven fiatallal foglalkozik. Karvaly Róberttel beszélgettünk.

Sugár Gabi

Forrás: beküldött kép

Többször láttam, ahogy irányítja a fiatalokat, készül a fellépésre. Alapos, mindenkiből igyekszik a maximumot kihozni. Legutóbbi kiemelkedő munkája a Vértes Agorája és a Peron Music Alapítvány által szervezett Michael Jackson-emlékest volt. Showműsort láthattunk, ahol a zenészek és a táncosok együtt mozogtak a színpadon. Úgy, ahogy a koreográfus, Karvaly Róbert megálmodta.

– Nyolcévesen álltam először színpadon, szalontáncosként. Nem éreztem magam túl jól ebben a szerepben, de a színpad már ekkor magával ragadott. Később kipróbáltam az akrobatikus rock & roll-t, majd néhány év után a hiphopot – fogalmazott.

Tizenkilenc évesen rövid időt tölthetett Japánban, ahol naponta kétszer lépett fel egy kisebb színházban. Másfél hónap alatt húsz koreográfiát tanult meg. Miután hazatért, együtt dolgozott két évig SP-vel, azaz Éder Krisztiánnal is.

Sokan emlékezhetnek rá a Csillag születikből is.

A Quantum XXL a Csillag születik második elődöntőjén (Fotó: beküldött kép)

– Hét évvel ezelőtt a Quantum XXL nevű csapattal az utolsó évad döntőjéig értünk. Részt vettünk egy német meghívásos versenyen is, ahol a legjobb tizenkettő közé jutottunk, és a közönségdíjat, valamint a legjobb produkciónak járó elismerést is nekünk ítélték. Később a dobogó legfelső fokára állhattunk a Hip-Hop International Hungary versenyen is – mondta.

Karvaly Róbert részt vett koreográfusként a budapesti Michael Jackson-emlékkoncerten is. Hazai hírességeket ismerhetett meg és láthatta, hogyan dolgoznak és készülnek fel egy nagyobb volumenű műsorra.

A Hip Hop International győztes produkciója (Fotó: beküldött kép)

Ezekből sokat merített a tatabányai Michael Jackson-emlékest kapcsán is. Itt amatőr és tehetséges helyi fiatalokkal dolgozott, mégis sikerült nagyszerű show-t varázsolniuk.

Régóta foglalkozik táncoktatással. A Back Time Tánciskolában negyvennél is több fiatalt tanít. Dolgozik egy látványos műsoron a Jackson Criminállal, és táncol ismét a Quantum XXL-ből alakult BP Mob csapatával.

– A tánc számomra életérzés, boldogság, az önkifejezés egy eszköze – vallja a tehetséges táncos, koreográfus.

A tatabányai Michael Jackson-emlékesten a Black Jack zenekar és a táncosok emlékezetes pillanatokat szereztek (Fotó: beküldött kép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában