elismerés

2019.02.05. 07:08

Musicz László, az elkötelezett tatai környezetvédő kapta az Év Mérnöke Díjat

Musicz Lászlónak adományozta a megyei mérnöki kamara elnöksége a 2018-as év „Év Mérnöke” Díjat, a hagyományos mérnökbálon, a Monostori erődben.

Nagy T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

19. alkalommal rendezték meg megyénkben a hagyományos mérnökbált, amelynek idén a Monostori erőd adott otthont. A szombati bált szervező megyei mérnöki kamara, az Építész Kamara, a MTESZ megyei egyesület és az Edutus Egyetem nevében Enyingi Zsófia műsorvezető köszöntötte a megjelenteket.

Ezután Komjáthy László, a megyei mérnöki kamara elnöke elmondta: tavaly döntöttek úgy, hogy Tatabánya után a megye más és más városaiba is elviszik a rendezvényt. Borsó Tibor, a megyei önkormányzat alelnöke úgy fogalmazott, hogy ez az esemény egy nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak a munkában találkozzanak egymással, hanem egy pár pillanatra kikapcsolódjanak, és a szórakozásé legyen a főszerep.

Markos Anikó, a megyei mérnöki kamara elnöke kiemelte, hogy építészként annak örül a legjobban, hogy ilyen remek helyszín ad otthont a bálnak. Ezt követően Czita János alpolgármester bemutatta a várost és megnyitotta a rendezvényt. Az est fénypontja vitathatatlanul az „Év Mérnöke” Díj átadása volt, amelyet dr. Virág Rudolf, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára és Komjáthy László, a megyei mérnöki kamara elnöke adott át.

A megyei mérnöki kamara elnöksége a Díjbizottság javaslatára a 2018-as év „Év Mérnöke” Díjat Musicz Lászlónak adományozta. Méltatásában egyebek közt elhangzott, hogy szakmai munkássága során az ország számos pontján csaknem 200 projekt keretében működött közre különböző volumenű energetikai, infrastruktúra-fejlesztési, és egyéb építési beruházások környezeti hatásvizsgálatában, engedélyeztetésében, amelyek során minden esetben alapelvként tartotta szem előtt az ökológiai és fenntarthatósági szempontokat.

Musicz László kiemelkedő mérnöki munkássága, valamint a megye környezet- és természetvédelméért végzett elhivatott, felelősségteljes tevékenysége alapján vált méltóvá az „Év Mérnöke” Díjra. Emellett az esemény minden évben lehetőséget nyújtott arra is, hogy köszöntsék az Edutus Egyetem Mechatronikai Mérnöki szakán végzett hallgatókat. Szombaton Csehi Dávidot, Erdei Norbertet, Krupánszki Rolandot, Neuberger Andrást és Sinka Lajost köszöntötték.

Bemutatkoztak az Év Háza díjazottjai

Hagyományos program a mérnökbálokon „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” pályázat díjazott tervezőinek bemutatása és a pályamunkákból összeállított anyagok kiállítása. A jelenlévők egyebek közt megtekinthették a legjobb alkotások képeit az eseményen, majd az „Év Mérnöke” Díj átadása után Markos Anikó, a megyei mérnöki kamara elnöke értékelte a díjazott pályaműveket. – Idén év háza díjat nyert Máté Edina a dorogi gyülekezeti házával, valamint Dankó Kristóf, aki két kategóriában is megkapta a díjat, az egyik egy nyerges­újfalui társasház, a másik egy esztergomi gyártócsarnok. Az év háza különdíjat Csenk Attila kapta. Emellett dicséretet kapott Ambrus Balázs és Páll Ákos István is a zsűritől – emelte ki Markos Anikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában