fejlődés

2019.02.24. 11:35

A Valentin-napi bálon az óvoda számára gyűjtött a Gerecse ölében fekvő falu

Tardos, a Gerecse ölében fekvő falu folyamatosan szépül és fejlődik.

P. J.

A Valentin-napi bálon az óvoda számára gyűjtöttek

Forrás: 24 Óra

A Terület és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert forrásokból megvalósult az iskola energetikai korszerűsítése. Ennek összértéke megközelítette a 63 millió forintot.

Eközben a Béke utcában, amely a település legforgalmasabb utcája, a csapadék elvezetését igyekeznek megoldani. A tervek készen vannak, kezdődhet a közbeszerzés. Ez a beruházás hasonló forrásokból valósul meg, mint a helyi oktatási intézmény fejlesztése, a várható összege pedig 45 millió.

Emellett nyert az önkormányzat némi forrást aszfaltozásra, mintegy 15 millió forintot a Béke utcára és a Kossuth utcára. A Béke utca felújításához a község csaknem 5,3 milliós önrésszel járult még hozzá, a Kossuth utcai beruházáshoz pedig 10 millióval.

A Valentin-napi bálon az óvoda számára gyűjtöttek
(Fotó: 24 Óra)

Csabán Béla, a község polgármester kiemelte, hogy a TOP-os és egyéb támogatások jelentős, pozitív változásokat hoznak a falu élhetőségében.

Miközben épül és szépül a település, az apróságokról sem feledkeznek meg. A Valentin-napi bálon a helyi óvodának gyűjtöttek adományokat több százezer forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában