szemétszállítás

2019.01.02. 17:30

Tartozása rendezése helyett szerződést bontott a hulladékszállító cég

Gyökeres változásokkal indult Esztergomban az idei év a hulladékszállítás területén.

P. Z.

Január másodikán arról informálták a helyi sajtót, hogy más cégek szállítják ezt követően a szemetet Esztergomban. A változásról a városban az ilyen feladatot tizenöt éve ellátó Esztergomi Köztisztasági Kft., ismertebb nevén, Eszköz Kft. adott ki tájékoztatót.

Mint ebben olvasható, a változást a fővállalkozó Vertilák Zrt. indította el azzal, hogy nem hosszabbította meg 2019. január másodika után a közte és az alvállalkozó Eszköz Kft. közötti szerződést.

A fővállalkozó és az alvállalkozó közötti nem éppen zökkenőmentes kapcsolatáról a lakosság eddig keveset tudott, a most kiadott tájékoztatóban ugyanakkor arról is informál az esztergomi cég vezetése, hogy a Vertikál Zrt. annak ellenére nem hosszabbította meg az alvállalkozói szerződést, hogy jelentős tartozást halmozott fel az Eszköz Kft-vel szemben.

 

Tizenöt éve látja el feladatait az Esztergomi Köztisztasági Kft. (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

A történet kívülről nézve azért furcsa, mert a helyi cég a nehezebb helyzetekben is egyenletesen, megbízhatóan végezte másfél évtizeden át feladatát, a fővállalkozóval fennálló súrlódásoktól nem mentes kapcsolat ellenére pedig az önkormányzat részéről történt, közterületre vonatkozó külön megrendeléseket is teljesítette.

Az Eszköz Kft. a lakossági úgynevezett háztartási hulladék elszállítása mellett a szelektív hulladékgyűjtőket is ürítette, valamint rendszeres lomtalanítást és zöldhulladék elszállítást végzett, illetve közel egy éve működtette a város határában lévő hulladékudvart.

Az Eszköz Kft. tájékoztatójában egy ponton így fogalmaznak: „Bízunk benne, hogy a későbbiekben ismét lehet mód arra, hogy esztergomi cég lássa el a hulladékszállítást a városban.”

A változások Esztergom mellett amúgy Lábatlant is érintik, ahol szintén az Eszköz Kft. szállította el a háztartási és szelektív hulladékokat, ugyanakkor Táton továbbra is a királyvárosi cég végzi ezt a feladatot.

A változásnak a része, hogy szerződés hiányában az Eszköz Kft. bezárja Pór Antal téri ügyfélszolgálati irodáját. A Vertikál Zrt. elérhetőségei: ügyfélszolgálat – 8154 Polgárdi, Szabadság u. 26., telefonszám: 06 22 576 070, e-mail: [email protected].

Az esztergom.hu tájékoztatása szerint ettől függetlenül zavartalan marad a közszolgáltatási szerződésben és a vonatkozó törvényben foglaltaknak megfelelően a szolgáltatás. A Vertikál Nonprofit Zrt. saját maga szállítja el a hulladékot az ingatlanoktól. Az ügyfélszolgálati hely Esztergomban a Bánomi ltp. 35-38. szám alatt lesz elérhető, január harmadikától csütörtökön, reggel nyolc órától.

Fotó: P. Z. / 24 Óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában