otthon melege

2018.11.07. 17:30

November 16-án nyit az Otthon melege program a régiónkban

Az Otthon melege programban Komárom-Esztergom megyében november 16-án a keret kimerüléséig lehet támogatást szerezni a háztartási nagygépek cseréjéhez.

Kemma.hu/MTI

otthon melege program

Forrás: Shutterstock

Elindult az Otthon melege program, amelyben kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá háztartási nagygépek cseréjéhez – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közlemény szerint a tárca hétfőn emlékeztetett, az ismét megnyíló alprogramban hűtő-, fagyasztó- és mosógépekre pályázhatnak a családok. A lakosság energiatakarékos háztartási nagygépeket szerezhet be, és ezzel csökkentheti a rezsiszámlákat. Pályázni három kategóriában lehet, az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forint, az A++-ban 40 ezer forint, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra, vagy a kiválasztott gép árának legfeljebb 50 százalékára. A pályázatokat régiónként csak elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

A Közép-Dunántúl régióban (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) november 16-án nyílik meg a pályázat. A pályázat benyújtására minden az adott napon 10 és 14 óra között van lehetőség. A rendelkezésre álló 2 milliárd forintot régiónként, lakosságarányosan osztotta el a minisztérium, a pályázatok benyújtására a keret kimerüléséig van lehetőség. A pályázati adatlap kitöltésével, a nyilatkozattételt követően már benyújtottnak minősül a jelentkezés. A dokumentumok feltöltését az adott régióra vonatkozó pályázatbenyújtási időszakot követően 14 órától lehet megkezdeni, és öt nap áll a jelentkezők rendelkezésére.

A kiírással kapcsolatos részleteket a hgcs2017.nfsi.hu-n érhetik el az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában