elismerés

2018.11.11. 12:13

Ezek az iskolák nyertek díjat a pályaválasztási kiállításon Tatabányán

A megyei kormányhivatal tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a sportcsarnokban a pályaválasztási kiállítást, ahol díjak is átadásra kerültek.

Kemma.hu

Fotó: beküldött kép

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a megyei kormányhivatal tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a tatabányai sportcsarnokban a megye középiskoláinak és szakképző intézményeinek részvételével a pályaválasztási kiállítást.

A szervezett iskolalátogatásokon túl, számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban. A továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvényt három nap alatt háromezernél több érdeklődő tekintette meg.

A rendezvényen átadták a kiállítás elismeréseit. Az „Év kiállítója” fődíjat és a hozzátartozó vándorkupát idén a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Tata) nyerte el. A második helyezett a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola, a harmadik díjat a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola kapta meg.

A kiállításon a diákok térítésmentes szolgáltatásokat vehettek igénybe, pályaválasztási teszteket tölthettek ki, részt vehettek pályaorientációs szaktanácsadáson, és kipróbálhatták ügyességüket több szakma követelményeit is megjelenítő szakmaszimulátor segítségével, melyek elhelyezését a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta.

Rekordszámú érdeklődő volt kíváncsi a pályaválasztási lehetőségekre és a kiállítók arról számoltak be, hogy a diákok céltudatosan érkeztek a standokhoz, kérdéseikből is látszott, hogy már előzetesen is tájékozódtak a leendő iskolájukról.

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra
Fotó: beküldött kép
Fotó: beküldött kép
Fotó: beküldött kép

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában