új utak a megyében

2018.11.05. 07:00

Akár februárban új építési szabályzata lehet a városnak

Településrendezési fórumot tartottak Esztergomban, ahol a városon kívül a tágabb térséget is érintő kérdéseket feszegettek a szakemberek és az érdeklődők.

P.O.Z.

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24Óra

Esztergom településrendezési tervének bemutatását tartották október 31-én az esztergomi városháza nagytermében. A fórumon, melyen Philip Frigyes városi főépítész és Paksi Szilvia, a főépítészi kabinet munkatársa beszélt, az esztergomi szakmai közösség és a lakosság egyaránt részt vett.

Philip Frigyes a tervelkészítése céljai között említette, az erdőterületi átminősítések, a lakóterületi fejlesztéseket irányzó módosítások, a műszaki-, közmű- illetve közlekedésszerkezeti fejlesztések bemutatását. A fórumon szó esett az ősszel kezdődő árvízvédelmi gát beruházása kapcsán annak Prímás-szigeti ingatlanokra gyakorolt fejlesztési, gazdasági és településrendezési hatásairól is. Ugyancsak téma volt a fórumon az Esztergomot és az M1-es autópálya összekötő R11-es út majdani megépítése és az EuroVelo kerékpárút terve is.

Új,rugalmasabb építési szabályzat, autópálya-összekötőút, kerékpárút a fórum fő témái (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24Óra)

A Paksi Szilvia által ismertetett településrendezési anyagról, melyhez előzetesen mintegy 400 civil javaslat jött, a helyszínen is több kérdés érkezett a lakosságtól, melyekre a főépítész illetve kabinetirodájának szakemberei válaszoltak. Az október 31-ei fórumot követően nyolc nap áll rendelkezésre a lakossági észrevételek beérkezéséig, majd ezekkel és a szakmai recenziókkal együtt dönt a tervanyagról az esztergomi képviselő-testület, melyet továbbítanak az állami főépítésznek. A tervről január közepén döntenek egy úgynevezett jóváhagyási eljárásban, majd harminc nap múlva hatályba léphet az új építési szabályzat Esztergomban.

A fórumon elhangzottakról illetve a tervekkel kapcsolatban észrevételeket még várják november 9-ig Esztergom Város Polgármestere, Romanek Etelka nevére címzett levélben (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.), vagy elektronikus úton a [email protected] e-mail címre megküldve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában