adományok

2018.09.10. 06:00

Önkéntesek varázsolták komfortosabbá a szülészet-nőgyógyászati osztály kórtermeit

Az 1902-ben felavatott Vaszary Kolos Kórházban folyamatosan keresik a megújulás lehetőségét.

W. P.

Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos tájékoztatása szerint az elmúlt fél évben az operatív profilt új eszközök beszerzésével kiszélesíthették, így több olyan műtéti beavatkozást is elvégezhetnek, amelyre országos viszonylatban kevés helyszínen van lehetőség.

Az esztergomi kórház ellátási területén több mint százezer ember él, így fontos, hogy lehetőségeikhez mérten fejlődjenek. A folyamatos megújulás jelentős összegeket emészt fel, így segítséget nyújtanak a civilek és vállalkozások adományai is.

A szülészet-nőgyógyászati osztályon a főorvosváltás óta jelentős változások történtek. Szalkai-Tóth Nikoletta szülésznő, Tóth Andrea védőnő és az osztály dolgozói közösen szerveznek adománygyűjtéseket. Az osztály folyamatos felújítása is nekik köszönhető, hiszen a megkeresett esztergomi cégek és a helyi önkéntes vállalkozók igent mondtak a felkérésre, és elvégezték a munkálatokat.

A közelmúltban a lakosok nyújtottak hatalmas segítséget az osztálynak. A szülőszobai, a gyermekágyas és a nőgyógyászati osztály kórtermeit új falilámpákkal, saját kézzel vart függönyökkel szerelték fel, így komfortos környezet várja a betegeket és a kismamákat.

– Az egyik kerti webáruház üzemeltetőitől gólyaszobrot kaptunk adományként, amelyet a szülőszoba bejárata mellett szeretnénk felállítani – mondta Szalkai-Tóth Nikoletta (borítóképünkön). Ő lenne: „Julcsi, a Vaszary szülészet gólyája”. A szülészet-nőgyógyászati osztály 1996-ban nyerte el a Bababarát Kórház címet, amelyre nagyon büszkék, és minden eszközzel szeretnék rá felhívni a figyelmet.

Az elismerés egyik feltétele, hogy a kismamákat megismertessék a Sikeres szoptatáshoz vezető tíz lépéssel.

Minden hónapban szerveznek nyílt napokat, amelyeken a várandós kismamák és az apukák, illetve az érdeklődők kérdezhetnek a dolgozóktól. Negyedévente pedig szülésre felkészítő tanfolyamokat szerveznek, amelyeken a leendő szülők a szociális támogatásokról, a szülés folyamatáról, a szoptatásról és az első, otthon eltöltött napokról is kaphatnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában