elismerések

2018.09.21. 21:15

Kiválóságokat díjaztak a Príma Gálaesten

A Príma Gálesten a megye gazdasági-, és köz-, valamint kulturális és sportéletének kiválóságait köszöntötte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete a Jászai Mari Színházban pénteken.

Kemma.hu

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A Príma Gálaestet Pordán Zsigmond, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezetének elnöke nyitott meg, felidézve Demján Sándor üzletember, idén elhunyt VOSZ-elnök gondolatait, kiemelve a társadalmi felelősségvállalás, a példamutató életutak elismerésének fontosságát, mondhatni kötelezettségét, amely a vállalkozók sajátja kell, hogy legyen.

A Príma Díjakat is most adták át. Három Príma-díjazott plakettet, egy aranymedált és egy-egymillió forintos pénzjutalmat, míg a Príma Közönségdíjas és a Príma Különdíjasok a plakett és az aranymedál mellett 250-250 ezer forintot vehettek át.

A Megyei Príma Díj tíz jelöltje közül az idén is hárman vehettek át Príma Díjat, a kemma.hu-n és a 24 Órán keresztül is leadható voksok alapján egy jelölt a Príma Közönségdíjat, míg ketten Príma Különdíjat. Príma Díjat vehetett át az idén Dezső Marianna (a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevében), Lévai Ádám művésztanár (akit Tata városa különdíjjal is elismert), valamint dr. Pák Gábor. A Príma Közönségdíjas az Oroszlányi Sport Egylet (OSE-LIONS kosárlabdacsapat), a két Príma Különdíjas pedig Prohászka Marcel nyugalmazott középiskolai igazgató és Wehner Tibor író-művészettörténész lett.

Természetesen a többi jelölt, a Esztergomi Várszínház (Horányi László igazgató, művészeti vezető), Besey László építésztervező, statikus, a Cseperedők Néptánc Közhasznú Egyesület (Török Sándor elnök) és a 24 Óra (Takács Zoltán főszerkesztő) munkásságát is elismerték a gálaesten a támogatók felajánlásainak köszönhetően.

Az idén kilenc vállalkozás-vállalkozó-cégvezető érdemelte ki, hogy szakmai díjat kapjon a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől:

  • Az év kisvállalkozója: Dankó Csaba László, a Dankó Kft. ügyvezető igazgatója
  • Az év vagyonvédelmi vállalkozása: Rigó Erik, az DERIK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója
  • Az év haszongépjármű-kereskedője: Szücs Attila, az EUROTRADE Kft. ügyvezető igazgatója
  • Az év kskereskedője: Harmath Attila egyéni vállalkozó
  • Az év mestercukrászai: Sztaracsek János, Sztaracsek Jánosné és Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda tulajdonosai
  • Az év mezőgazdasági Vállalkozója: Kiss Csaba, a Kisbéri Lúdtenyésztő Kft. ügyvezető igazgatója
  • Az év mesterfodrásza: Kurucz Erika
  • Az év managere: Marcus Elkenkamp, az OTTO FUCHS Kft. cégvezetője.
  • Az év ügyvédje: Dr. Neiger Tibor
  • A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat az idén a Segítő Jóbarátok vehetették át a gálán. Az elismerést Honosiné Máhr Ágnes, Honosi Mihály, Dr. Farkas Károly és Dr. Dombi Péter, a Segítő Jóbarátok alapítói vették át a színpadon.

    A gazdasági díjak átadásakor elhangzott: az idén az országos Vállalkozók Napján díjat vehet majd át Kiss János, Thermotechnika-Crown Cool Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Béla, a Collin Center Plusz Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár József, a Turul-Média Kft. ügyvezető igazgatója és Pordánné Balázs Ibolya, okleveles könyvvizsgáló, a VOSZ megyei titkára is.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában