Esztergom

2018.08.12. 18:52

Négyszázmillióból újul meg a Montágh-iskola

A most induló beruházás a tervek szerint négy hónapot vesz igénybe és 240 gyermeket érint.

P. O. Z.

Augusztus elején energetikai korszerűsítéséről szóló sajtótájékoztatót tartottak az Montágh Imre-iskolában. Az óvodát, általános iskolát, szakiskolát és készségfejlesztő iskolát magába foglaló intézményben a tetőhéjazat és a nyílászárók cseréjével újul meg az épület.

A sajtótájékoztatón Bodrogai Tibor intézményvezető mellett Romanek Etelka és Tirtsi Zoltán, a kivitelezést végző Libekach Kft. ügyvezetője beszélt a beruházás részleteiről. Mint elmondták, a 240 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő, oktató Montágh-iskola most augusztusban induló energetikai korszerűsítést célzó felújítása összességében közel 400 millió forintból valósul meg.

Ez az összeg a 280 milliós KEHOP-os fejlesztési támogatásból és az esztergomi önkormányzat által adott 115 millió forintból áll. A most induló beruházásban a tervek szerint négy hónapot igénybe vevő első fázisban kicserélik az iskolaépület 2500 négyzetméternyi felületének tetőhéjazatát, a 2-es számú épületszárny tetőterében pedig 550 négyzetméter hasznos területet alakítanak ki intézményi célokra. Az esztergomi önkormányzati beruházás befejezése után a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet indítja el az épület teljes hőszigetelésének kivitelezési munkálatait, melynek során az iskola nyílászáróit is kicserélik. A Klebersberg Központ a gépészeti fejlesztést végzi el, ekkor az új kazán beszerzésével és üzembe helyezésével csökkentik az intézmény energiafelhasználását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában