elmondhatják véleményüket

2018.05.23. 17:32

Az ácsiakat nem érdekli a pszichiáterhez küldött polgármester, megtartják a fórumot

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a választások óta forrnak az indulatok Ácson, és most újabb fordulatok is történtek.

Sz. A.

Mint ismert, az egykori fideszes Lakatos Béla polgármester akkora kudarcnak élte meg helyi szereplését a Momentum színeiben, hogy lemondását helyezte kilátásba, majd ezt visszavonta.

Közben számos „balhés ügybe” keveredett. A testület a múlt héten közös állásfoglalásban ítélte el, hogy a polgármester az iskolában minősíthetetlen hangnemben gyalázta a tanárokat és lezárta a tornatermet. A polgármester szerint lejárató kampány folyik ellene, és ennek része az az aláírásgyűjtés is, amelyen, mint megtudtuk, már 1100 szignó szerepel. Azok, akik aláírták az íveket, azt szerették volna, hogy a testület határolódjon el Lakatos Bélától (ez megtörtént), és hogy a polgármester a szavát betartva mondjon le. Ez nem történt meg, de összehívtak egy újabb rendkívüli testületi ülést kedd estére.

A polgármester a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a zárt ülésen 5 igen, 1 nem és 1 tartózkodás arányban a 9 tagú testület azzal a feltétellel szavazott bizalmat neki, hogy a „kimerültségéből fakadó, nem elfogadható viselkedését hajlandó kezeltetni önszántából pszichiáter segítségével, ... tartózkodik a nem megfelelő megnyilvánulásoktól kollégái és intézményi dolgozókat illetőleg, ha pedig munkája során ilyen elfogadhatatlan viselkedés történik, önként lemond polgármesteri tisztségéről.”

A polgármester és a tagságáról múlt héten lemondott Németh Gyula értelemszerűen nem szavazott. Lakatos Béla azt is írta, hogy vállalja az erkölcsi felelősséget azért, ami az iskolában történt, és a pénzásási lakóktól is elnézést kér, ugyanakkor elhalasztja a május 24-re tervezett testületi ülést, amelyre egyébként információink szerint az ellene fellépők nagy számban készültek elmenni.

– Amikor a kezelésen túl leszek, vállalom közmeghallgatást... azonban kérném, hogy akik túlzó indulatokat keltettek és illegális felvételekkel lejáratták a sajtóban lakóhelyünket, fejezzék be ellenem hadjáratukat, és a város fejlődését tartsák szem előtt – tette hozzá.

Megtartják a fórumot

Azok, akik elégedetlenek a polgármester viselkedésével, és készültek a május 24-i ülésre, nem hátrálnak meg. Emlékeztettek rá: a csütörtöki testületit a képviselők nyílt ülésen szavazták meg. Közleményük szerint azonban most „több mint 1000 ember véleményét figyelmen kívül hagyva, önmagukat meghazudtolva nem kíváncsiak a lakosság véleményére”. Éppen ezért 16 órakor a Bartók művelődési házban megtartják a fórumot, és itt bárki felszólalhat, elmondhatja véleményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában