csodagyerek

2018.02.14. 06:54

Óriási siker: a 7 éves Áron meghódította Los Angelest a gitárjátékával

Hodek Áron, a mindössze 7 éves észak-komáromi basszusgitáros áprilisban egy méretére szabott hangszert kap az Elegee gitárgyártó cégtől, nemrég ő lett a DR-Strings gitárhúr-gyártó cég reklámarca, emellett idén saját albummal is készül.

Nagy Tamás

Áron remekül érezte magát Amerikában

Forrás: Hodek család

Nemrég számoltunk be arról, hogy Hodek Áron Los Angelesbe utazik a NAMM elnevezésű nagyszabású hangszervásárra, ahova a DR-Strings gitárhúr-gyártó cég meghívásából ment. Hodek Áron, édesapjával és testvérével, Dáviddal a napokban érkezett haza és be is számoltak a nem mindennapi utazásról, méghozzá, ahogy a legnagyobbak, sajtótájékoztatón.

– Legelőször is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatták és segítették Áront abban, hogy eljusson Amerikába – kezdte a sajtótájékoztatót Hodek Szilárd, Áron édesapja. Az utazást megelőzően ugyanis több jótékonysági koncertet is adott Áron, hogy álmait valóra váltsa és kijusson a rendezvényre. A család összesen 10 napot töltött Los Angelesben, ahol az első pár napban szinte az összes hangszerboltot végigjárták és csaknem kétszáz gitárt próbált ki Áron.

– Január 25-én kezdődött a hangszervásár, ami egy elmondhatatlanul nagy rendezvény, benne az összes hangszergyártó céggel, többszörös Grammy-díjas, elismert, világhírű zenészekkel és még sorolhatnám – mesélte az édesapa.

Áron remekül érezte magát Amerikában
Forrás: Hodek család

A hangszervásáron Áron találkozott James Brown egykori zenésztársával, Bootsy Collins-szal, minden idők egyik legnagyobb funky basszusgitárosával is, aki nagyon örült Áronnak. A népszerű gitáros jóvoltából a Yamaha központi színpadán is játszhatott a tehetséges felvidéki srác. Bootsy Collins tervezi, hogy a közeljövőben több tehetséggel – köztük Áronnal – egy közös koncerten is fellép, azonban ennek részleteit még a szülők sem tudják.

" data-instgrm-version="8">

Aron Hodek (@aronthebassist) által megosztott bejegyzés,

A fiatal basszusgitáros előreláthatólag április elején az Elegee hangszereket készítő cégtől egy méretére szabott gitárt kap ajándékba, így egy teljesen egyedi modellen játszhat hamarosan. Emellett az a megtiszteltetés érte Áront, hogy a DR-Strings gitárhúr-gyártó cégnek ő lett a reklámarca, ami azt jelenti, hogy ezentúl nem kell a családnak havi szinten több tízezer forintért húrokat vásárolnia.

Áron a sajtótájékoztatón elmesélte, hogy a legjobban egy templomi esemény keltette fel az érdeklődését Amerikában, ahol egy gospel kórussal, rengeteg kiváló zenész mellett ő is felléphetett és improvizálhatott.

A felvidéki basszusgitárosnak már több mint 30 ezer követője van az Instagramon. A tervek szerint hamarosan elkészülhet első saját albuma is, amelynek a producere a bátyja, Dávid lesz.

" data-instgrm-version="8">

Aron Hodek (@aronthebassist) által megosztott bejegyzés,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában