Isten útjai

2017.12.28. 06:00

Testet gyógyít, lelket ápol a vérteskethelyi fiatalember

Ifjabb Répási Balázst sokan ismerik. Lakóhelyén kívül a környéken is, mert különleges. Nem csupán fizikai adottságai, de a lelke miatt is.

P. P.

A fiatalember 1985 januárjában látta meg a napvilágot Szőnyben. Az alsó tagozatot a vérteskethelyi, a felsőt a kisbéri általánosban végezte, majd a Táncsics gimnáziumban érettségizett 2004-ben.

Szorgalmas, jó tanuló volt mindig, de az ismeretek elsajátítása neki nehezebben ment. Egyetlen oka volt ennek; veleszületett halláskárosodása. Csak háromévesen kezdte hallani a hozzá intézett szavakat, mert addig nem volt speciális készüléke. Így aztán késve indult meg a beszédfejlődése, pedig már óvodásként folyamatosan olvasott és számolt, a suliban csak írni tanult meg.

Mehetett volna egyetemre, főiskolára, de inkább a gyógymasszőr szakmát választotta. Tudását tíz éven át a Batthyány Kázmér Szakkórházban hasznosította, ahol sok rászorulónak segített. Tavaly viszont felvételt nyert a Győri Hittudományi Főiskolára; ott az osztatlan hit- és nevelőtanári szakra jár. Bár csak három év múlva fog végezni, de addig is dolgozik hitoktatóként három községben.

Császári és szákszendi gyerekekkel épp úgy foglalkozik, mint a lakóhelyén élőkkel. Utóbbiak jelenleg kilencen vannak, velük szerdánként találkozik rendszeresen.

Csoporttársaival szombatonként, vasárnap pedig a hívőkkel, mert ő orgonál a miséken. Kevés szabadidejében szívesen horgászik, találkozásunk napján is sok halat fogott, melyeket rutinosan pucolt meg. Közben elárulta azt is, hogy elképzelhetőnek tart egy újabb pályamódosítást is, mert Isten útjai kifürkészhetetlenek.

(A cikk eredetileg április 21-én jelent meg a 24 Órában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában