több mint fogyás

2017.11.17. 07:29

Döbbenet, mennyit fogyott Réka, aki minden életmódváltó hőse lehetne

Réka nyolchetes beszámolója egészen más volt, mint az eddigiek. Most nem a külső és belső változások kaptak nagy hangsúlyt, hanem valami sokkal fontosabb. Réka ugyanis már egészen más szemüvegen keresztül látja a világot mint nyolc hete. 

kemma.hu

A különbséget zongorázni lehetne, ami nem is csoda, ekkora fogyásnál

A boltban például már pár pillantás után életmód-felmérést tud készíteni az emberekről.

– Eddig, nem nagyon érdekelt, hogy ki kövér, ki sovány, ki hogy néz ki. Most ha elmegyek egy üzletbe, akkor azon kívül, hogy a saját bevásárlólistámról szedegetem össze a dolgokat, nézem az embereket, a küllemüket, és azt hogy mit vásárolnak. Mennyi elhízott ember van! Erre eddig nem is figyeltem, és ami meglepő, hogy a 15-25 éves korosztály is túlsúlyos. Felnőttekről nem is beszélve – árulta el.

És hogy miért van ez így? Főként a kifogások miatt.

„Nagyon sok kifogás jöhet szóba akkor, ha arról van szó hogy valaki miért kövér. Állandóan az időt hozza fel mindenki. Nincs időm edzeni, nincs időm megfőzni, családdal kell foglalkoznom, ott vannak a gyerekek, tanulnom kell, sokat dolgozom. Ez a repertoár nálam is” – azzal a különbséggel, hogy Réka már tudja, hogy ez a most magára fordított idő és energia tulajdonképpen egy befektetés.

„Rájöttem, hogy kell az a heti háromszor másfél óra, amikor csak magammal foglalkozom. Nem csak azért, hogy jól nézzek ki. Hanem azért is, hogy egészséges legyek és lássam majd felnőni nem csak a gyerekeimet, hanem majd az unokáimat is”

– Volt olyan ismerősöm, aki csupán öt évvel idősebb nálam, és azt mondta, hogy de ügyes vagy, csináljad, te még fiatal vagy. Én már így maradok, engem így szeret a férjem. Ja, az lehet, csak te magadat nem szereted úgy, ahogy vagy. Mert akárhányszor találkozunk, mindig előjön ez a kövérség téma. Meg az, hogy milyen rossz érzés túlsúlyosnak lenni – folytatja.

Vörös Zolitól lopott gondolat, hogy az eredményt mindenki akarja, csak az addig vezető utat nem. És erre az útra nem képes akárki. Aki meg képes rá, az különleges. Mint Réka.

– Hallottam már olyat is, hogy ez az egészséges életmód drága. Hát, ez sem biztos hogy így van. A gyógyszer olcsó a magas vérnyomásra, az inzulin, meg a maszek orvos? Biztos olcsóbb a parizeres zsemle, de minőségi alapanyagokból jóval kevesebbet eszek, mint másból – árulja el, hozzátéve, hogy egy fehérjés zabkása nem fogja felnyomni az inzulint, és nem fog kopogni a szemed rövid időn belül.

A különbséget zongorázni lehetne, ami nem is csoda, ekkora fogyásnál

– Nagyon sok alternatíva van, amivel ki lehet váltani az alapélelmiszereket, nem drágák, és jól telítenek. A napi kajám ára ezerötszáz forintban megáll. Az is kifogás szokott lenni, hogy nem fognak ilyen sz*rokat enni – sorolja Réka, aki egyből rá is cáfol a kifogásokra.

„Túrós palacsintát, tortilla tekercset, töltött húsokat, grillezet húsokat, rizottókat, rizskókot, amerikai palacsintát, túrógombócot, fasírtokat, tojásrántottát, fahéjas csigát eszek, meg a kedvencemet, amit mindjárt nekiállok sütni: zabos-túrós pogácsát. Igen, jól látjátok, amit leírtam. Ilyeneket eszek és két hónap alatt fogytam zsírból 12 kilót. Az jó nem?”

– sőt, irigylésre méltó. Azért találják be a Rékát ilyenekkel. De könnyebb így megnyugtatni a lelkiismeretünket, mint tenni a célunkért.

Réka amúgy arra is rájött, hogy nincs reális időpont elkezdeni a diétát. Mert úgyis mindig közbejön valami.

– Mindig van valami esemény, legalábbis az én életemben. Szülinap, névnap, mindenszentek, határidős munka, zh-k a suliban, mindig van valami. Egy idő után hozzászokik az ember, és már nem okoz gondot a diéta – teszi hozzá Réka, aki arra is rájött, hogy van amikor hiába az elszántság, a választott módszer a rossz.

– Mióta felvállalom hogy diétázok, és ezt láthatja mindenki és olvashatja, nagyon sokan mondják el, hogy ők is fogyókúráznak. Egy a probléma, rajtuk nem látszik a változás. Tehát valamit nem jól csinálnak. Ezúton is üzenem mindenkinek, aki súlyproblémával küzd, hogy tessék jönni az Életmód Clubba és végigcsinálni a három hónapot. Én, és az a plusz négyszáz ember vagyunk az élő példák, hogy működik a rendszer – és nem kell szégyenlősnek lenni.

– A csoportban van mindenféle ember, jó kis mix vagyunk. Van idős, fiatal, kövér, férfi, nő, nagymama, nagypapa, kezdő, haladó. Mindenki fogy és mindenki változik. Egyedül nagyon nehéz, csoportban sokkal könnyebb. Egy komplett programot kaptok, amivel el tudjátok érni a célotokat, végig fogják a kezeteket, szakértők segítenek minden kérdés megválaszolásában szinte 0-24 órában, és nem engedik, hogy feladjátok. Látom, átélem, tapasztalom, szuper. Soha nem gondoltam, hogy én ilyen erős vagyok – vallja be.


Az alakformáló blogban Takács-Ács Réka, valamint Szűr Annamária tapasztalatait, történetét, edzőtermi kalandjait és küzdelmeit ismerhetitek majd meg (mert biztos nem lesz könnyű), de bízom, bízunk benne, hogy történetünk titeket is motivál majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában