Helyi közélet

2017.09.14. 15:09

Táncsics Mihály nevét veszi fel a bakonyaljai művelődési ház

Ácsteszér máig leghíresebb szülötte Táncsics Mihály. Nem véletlen, hogy róla nevezték el a Nemzetközi Népsport Szövetség, az IVV által szervezett természetjáró túrát is.

P. P.

A túrát szeptember legutolsó napján már 22. alkalommal tartanak 7–17 óra között. A fizikai erőpróbán részt vevők, illetve a rájuk kíváncsiak egyaránt megtekinthetik a közismert férfi emlékmúzeumát, de ezen a napon érdemes lesz ellátogatniuk a művelődési házba is, mely a jövőben ugyancsak Táncsics nevét fogja viselni.

Borbély Ilonától, a könyvtár vezetőjétől megtudtuk még, hogy 10 órától népi iparművészek kiállításával és bemutatóival várják az érdeklődőket, akik több érdekességet is megtudhatnak a névadó életéről, szellemi örökségéről. Ebben Pintér Sándor és Stancsics Erzsébet írók lesznek segítségükre.

Közben 14 óra 30-tól a galériában megnyitják Simon M. Veronika festőművész állandó kiállítását azokból a képekből, amiket korábban adományozott a községnek. A programot 16 órakor a Lopótök című népi komédia bemutatása zárja a Délibáb Színház előadásában.

Címkék#Ácsteszér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában