Ítélet

2024.04.16. 13:51

Kapcsolati erőszak: 3 gyerekével hagyta magára ájultra vert élettárást

A férfi a három gyereke előtt ütötte meg úgy az élettársát, hogy az elájult. A kapcsolati erőszak ügyében most ítéletet hozott a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki súlyosan bántalmazta élettárást három gyermekük előtt Lábatlanon. A kapcsolati erőszak miatt az agresszort 660 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott is tudomásul vette.

A bíróság meghozta ítéletét a kapcsolati erőszak ügyében
A bíróság meghozta ítéletét a kapcsolati erőszak ügyében
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A kapcsolati erőszak egy hatalmas ütéssel végződött

A vádirat szerint a férfi 2022. május 23-án Lábatlanon vezette a kocsijukat, amiben élettársa és három kiskorú gyermeke is utazott. Az élettársak között szóváltás alakult ki, eközben a férfi közölte a nővel, hogy befejezi az ordibálást vagy kiszáll az autóból. Ezután a férfi megállt, amiből mindannyian kiszálltak. Az élettársak között a vita tovább folyt, a nő vissza akart szállni, emiatt rángatni kezdte a kilincset. A férfi ezt nem engedte, emiatt kis erővel, kölcsönösen meglökték egymást. 

Végül a férfi egy alkalommal, nagy erővel megütötte a nő fejét, aki az ütéstől a földre esett és az eszméletét is elvesztette. Ezután a férfi visszaült a gépjárműbe és távozott a helyszínről úgy, hogy a három kiskorú gyermekét magára hagyta a földön eszméletlenül fekvő nővel. A nőnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, emiatt nem kérte a férfi megbüntetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában