Kicsalták

2024.03.13. 17:21

Zsarolás felsőfokon: több milliót szedett ki áldozatukból egy női banda

A Tatabányai Járásbíróság március 14-én előkészítő ülést tart zsarolás ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint az áldozat 2021. decemberében egy internetes oldalon ismerkedett meg az I. rendű vádlottal, akivel több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített. Az illető később a sértett lakására magával vitte barátnőjét, a II. rendű vádlottat is, aki szintén szexuális kapcsolatot létesített vele. A szexuális kapcsolatért a sértett minden alkalommal fizetett a vádlottaknak. Mivel a két nő és társaik (a III. és IV. rendű vádlottak) látták, hogy a sértettnek van pénze, közösen elhatározták, hogy a sértettet valótlan indokokra hivatkozva megfenyegetik és tőle pénzt követelnek. 

2023. január 3. és január 18. között több alkalommal azzal fenyegették meg, hogy az I. rendű vádlott terhes lett és magánorvosra kell a pénz, amennyiben nem ad, elmennek a rendőrségre és feljelentést fognak tenni azt a valótlan tényt állítva, hogy megerőszakolta az I. rendű vádlottat és így esett teherbe. Az áldozat a fenyegetés hatására 150 ezer forint készpénzt átadott az I. rendű vádlottnak, majd 150 ezer forintot a III. rendű vádlott számlájára utalt. Az I. rendű vádlott közölte továbbá, hogy ha további 400 ezer forintot elutal neki, akkor ki fogja őt törölni a Viber alkalmazásból és nem fog ellene valótlan feljelentést tenni. Az összeget az illető átutalta. Az I. rendű vádlott ezután további 200 ezer forint átutalását kérte a II. rendű vádlott számlaszámára, amit szintén teljesített. 

Különféle módszerekkel történt a zsarolás

2022. január 18-án az IV. rendű vádlott – az I. és II. rendű vádlottal egyetértve – felhívta az illetőt és bántalmazással fenyegette meg oly módon, hogy az emberei fel fognak menni hozzá, betörnek a lakásába és baja lesz, viszont, ha átutal neki 300 ezer forintot, akkor elfelejtik egymást. Ezt követően ismét felhívta, és a kért összegen felül további 400 ezer forint utalására szólította fel, aki a fenyegetés hatására több részletben 600 ezer forintot utalt át. Ezután a IV. rendű vádlott további egymillió forint átutalását követelte, melyből 760 ezer forint utalását teljesítette a sértett. A vádlottak ekkor további kétmillió forintot követeltek, melyet viszont már nem fizetett ki. 

2022. január 27-én a három vádlott az éppen munkába igyekvő sértett lakásához ment, és elé állva nem engedték tovább menni. A IV. rendű vádlott egy bicskát vett elő és bántalmazással fenyegette meg. Ennek hatására egy automatából felvett 200 ezer forintot, majd azért, hogy békén hagyják, a három vádlottal együtt elment egy bankfiókba és átutalt nekik további 500 ezer forintot. Ezután további összeg átutalását követelték, azonban a sértett ekkor már nem utalt több pénzt. A bűncselekménnyel okozott kár összesen 3 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában