Kékhírek

2024.03.08. 16:37

Szabadtéri tűzhöz és balesethez is riasztották a tűzoltókat

Sűrű napokat tudhatnak maguk mögött vármegyénk tűzoltói. Szerdán szabadtéri tűzhöz riasztották őket, míg csütörtökön műszaki mentés miatt villogott a kék lámpa.

Kemma.hu

Tíz körbála égett harminc négyzetméteren Tokodon, a Vájár utcában. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet – adta hírül a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Nem csak szabadtéri tűzhöz, de balesethez is riasztani kellett a tűzoltókat. 

Vármegyénk több helyén is szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat
Vármegyénk több helyén is szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bajóton és Kisbéren is szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat

Száraz fű égett 700 négyzetméteren Bajóton, a Dobozi Mihály utcában. A bajnai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kisbéren száraz gaz és nádas égett 5000 négyzetméter nagyságú területen, illetve 15 négyzetméteren összehordott faágak, falemezek. A kisbéri hivatásos tűzoltók valamint Réde önkéntes tűzoltó egyesületének négy tagja egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezte a lángokat.

Tűzvédelmi és környezetvédelmi szempontból javasolt a növényi hulladék komposztálása, vagy elszállíttatása. A tűzvédelmi előírások megszegése, az okozott kár és a veszély mértékétől függően húszezer forinttól akár hárommillió forintig terjedő bírsággal is járhat.

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtök reggel balesethez kellett rohanniuk a tűzoltóknak, ugyanis árokba hajtott és a tetejére borult egy autó Úny határában, a Béke úton. A járműben két ember utazott, ők ki tudtak szállni. A bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek a kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában