Rablás

2024.03.13. 06:24

Ítélet született az ivócimboráját kifosztó rabló ügyében +videó

A rablás bűntette és rongálás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott, azzal a férfival szemben, aki a leittasodott sértettől erőszakkal vette el a pénztárcáját.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság a többszörös visszaeső férfit hét év hat hónap fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a rablás elkövetője és védője fellebbeztek.

Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől a részletekről megtudtuk: a vádirat szerint a férfi 2023. január 16-án este a sértettel együtt italozott Tatabányán. Ezután a sértett férfi hazaindult, az elkövető követte őt. Az elkövető az ittas sértettet utolérte és annak farzsebéből  megpróbálta kivenni a pénztárcát. A férfi az egyik kezével az ellenálló fél kezeit hátra feszítve tartotta, míg a másik kezével a pénztárcát elvette. A vádlott ezután eltávolodott az illetőtől, aki megpróbált utána nyúlni, azonban ittas állapota miatt a járdára esett. A vádlott a pénztárcából 7 ezer 500 forint készpénzt kivett, majd a pénztárcát a járdán fekvő sértetthez visszadobta, akitől a mobiltelefonját is magához vette. A telefont a rendőrség a rablótól lefoglalta, és a tulajdonosának visszaadta. 

A telefont a rendőrség az elkövetőtől lefoglalta, és a sértettnek visszaadta. A férfi ezen cselekményt megelőzően, 2023. január 12-én hajnalban belefejelt a tatabányai vasútállomás gyalogos felüljárójának négy ablaküvegébe és egy műanyag elemébe, melynek következtében az ablaküveg és a műanyag elem is betört. A rongálással a férfi 500 ezer forintot meghaladó kárt okozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában