Előkészítő ülés

2024.03.20. 14:28

Cigitarhálás után rablás: ivócimborájára támadt rá a férfi az utcán

A visszaeső férfi alig, hogy szabadult a börtönből ismét bűncselekményt követett el. Most rablás miatt kell felelnie a többszörösen büntetett agresszornak.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 21-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki ismerőst verte meg és rabolta ki. A többszörösen büntettet támadó ügyében az ügyészség g indítványozta, hogy a bíróság őt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a polgári jogi igénnyel élő sértett kárának megtérítésére. A férfi ötször volt büntetve, vagyon elleni – köztük rablás – miatt. Legutóbb a bíróság 2018-ban összbüntetési ítéletével, mint különös visszaesőt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyből 2022. október 17-én szabadult.

Újabb rablás miatt kell felelnie a visszaeső bűnözőnek
Újabb rablás miatt kell felelnie a visszaeső bűnözőnek
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Nem kapott cigit, rablás lett a vége

A vádirat szerint a férfi és ismerőse 2023. július 16-án együtt italoztak a dömösi presszóban, majd elindultak hazafelé. Az úton a vádlott cigarettát kért a barátjától, aki maga mellett tolta kerékpárját. A sötét és néptelen úton hirtelen arcul ütötte ivócimboráját az agresszor. Ettől ismerőse kerékpárjával együtt elesett, és eleredt az orra vére. Ezután a támadó követelte a nála lévő két használt mobiltelefont. A férfi félelmében a telefonokat átadta, aki ezután még kétszer megütötte a sértettet, aki ismét a földre esett. A bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló térdsérülése lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában