Vádemelés

2024.03.14. 09:35

Fennakadt a síneken autójával, a vonat pedig már nem tudott megállni +helyszíni fotók

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal egy sofőrrel szemben. Az illető az eset során a vasúti átjáróban letért az úttestről, emiatt a személygépkocsija fennakadt a síneken.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2020. október 1-én Almásfüzitő lakott területén kívül közvilágítással nem kiépített, egyenes vonalvezetésű úton, nem a látási viszonyoknak megfelelően, és nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, emiatt a vasúti átjáróban letért az úttestről. A férfi a járművel áthajtott az első sínpáron, ám a sínpárok közötti köves területen a gépkocsi bal oldali első része a középső sínpár fölé nyúlva a vágányon fennakadt.

fennakadt a síneken, fennakadt autó, sín, vasúti átjáró
Fennakadt autójával a síneken, a vonat pedig már nem tudott megállni
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Fennakadt, majdnem tragédia lett belőle

Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy eközben a vasúti átjáró irányába szabályosan, mintegy 90 kilométer/óra sebességgel érkezett egy tehervonat. Az elkövető a gépkocsiból kiszállt és a kezében lévő lámpával a közeledő vonatnak jelzett. A mozdonyvezető, észlelve a sínen akadályt képező személygépkocsit, késedelem nélkül gyorsfékezett, azonban a mozdonnyal az autónak ütközött.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett tragédia
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A baleset miatt öt személyvonat szenvedett jelentős késést, a részlegesen és teljesen kimaradt vonatok esetében az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A baleset 14 személyvonat közlekedését befolyásolta, amelyből 8 személyvonat összesen 641 percet késett, és a késések 285 fő utast érintettek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint véglegesen tiltsa el a közúti vezetéstől.

Nem ez volt az első ilyen eset, ami történt ezen a vasúti átjárón. Mint arról idén január 6-án a Kemma.hu is beszámolt, két autós került bajba szombaton este az 1-es főúton, a Komárom közelében lévő Tűzoltó utcai vasúti átjáróban. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint mindkét sofőr szabálytalanul hajtott a sínekre az 1-es főúton, az Almásfüzitő–Szőny vasúti átjáróban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában