Letartóztatásban

2024.03.04. 12:27

Fegyveres sorozatrabló tartotta rettegésben Tatát: megkötözte áldozatait

A fegyveres férfi három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Egy házból több mint egymillió forint értékben vitt el ékszereket és készpénzt. Nagy erőkkel keresték a megyei nyomozók. Fegyházbüntetés, kártérítés és vagyonelkobzás vár rá.

Kemma.hu

A  többrendbeli rablás bűntette, személyi szabadság megsértése bűntette, kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatott férfival szemben, aki Tatán követett el rablásokat. A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk a férfi 2022. december 11-én és 21-én fegyveresen, 30-án pedig idős nő sérelmére követett el rablást Tatán.

Nagy erőkkel keresték a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók azt a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Munkájuknak meglett az eredménye: letartóztatták az elkövetőt.
A fegyveres rablót nagy erőkkel keresték a nyomozók
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra, police.hu

A rablássorozat napokig rettegésben tartotta az embereket Tatán. A hír gyorsan terjedt, hogy valakik újfajta módszerrel próbálkoznak a vasútállomás környéki kertes házaknál: a villanyóra lekapcsolásával csalogatják ki az idős háziakat, hogy aztán megszerezzék az értékeiket. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője akkor elmondta, hogy a nyomozóhatóság egy gyanúsítottat hallgatott ki. Vagyis, bár felröppent a pletyka, hogy bűntársa is volt, a nyomozás ezt nem támasztotta alá.

A sorozatrabló az első esetben a nyitott bejárati ajtón ment be a családi házba. A sértettre gázpisztolyt szegezett, így kényszerítette arra, hogy átadja értékeit, illetve eltűrje azok elvételét. A férfi a lakásból ékszereket és készpénzt vett magához 1 millió 200 ezer forintot meghaladó értékben. Ezután a sértettet arra kényszerítette, hogy a saját autóján vigye el őt a tatabányai vasútállomásra, ahol a férfi aztán vonatra szállt.

A rendőrség akkori közleménye szerint a tatai kapitányságon 2022. december 12-én tett feljelentést a nő. Elmondta, hogy előző nap egy férfi bement a házába, majd egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és az értékei átadására kényszerítette.

Fegyveres rablást követett el újra

A második esetben, 10 nappal később, a férfi egy idős pár családi házába ment be a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül. Odabent az otthon tartózkodó hölgyre gázpisztolyt szegezett, és pénz, valamint arany átadását követelte tőle. A nő a fenyegetés hatására előbb átadott 100 ezer forintot a támadónak, aki azonban nem elégedett meg ennyivel, a lakást átkutatva talált és magához vett további 100 ezer forintot, valamint elvitte a nő személyes iratait. Mielőtt távozott, a hintaszékhez kötözte áldozatát, a telefonkagylót pedig leszerelte.

Friss híreket tudtunk meg az időseket rettegésben tartó rablássorozatról
A sorozatrabló három idős asszonyt rabolt ki
Forrás: TV2

A harmadik esetben, december 30-án a sorozatrabló újra felbukkant Tatán. Egy 75 éves néni családi házának udvarára ment be, ahol lekapcsolta a villanyórát. A férfi az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető nő fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat, és azzal fenyegette, hogy ha kiabál végez vele. Ezután az idős nőt magával húzva bement a lakásba, azt átkutatta, éselvett 90 ezer forint készpénzt, egy paprika spray-t, valamint két bankkártyát.

A sorozatrabló a rémült idős nőt megfenyegetve megszerezte az egyik bankkártya pin kódját is. Mielőtt elment a lakásból itt is megkötözte áldozata kezeit. 

A férfi Tatabányán is próbálkozott. 2022. november 28-án egy tatabányai családi házba ment be hajnali 1 és 3 óra között a csukott, de nem zárt teraszajtón keresztül, onnan pedig pénztárcát és a sértett személyes iratait vitte el.

Az elkövető korábban már büntetve volt, őt legutóbb a bíróság 2016. évben minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019. évben szabadult feltételes kedvezménnyel. Az ügyészség  a mostani vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság az elkövetőt fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a sértettek kárának megtérítésére, 106 ezer 550 forint vagyonelkobzásra ítélje.

Megszólalt az egyik áldozat is

A Tényeknek megszólalt az egyik áldozat, aki azt vette észre, hogy lekapcsolta valaki a villanyt a kapcsolószekrényben. Aztán 20 perc múlva újra. Akkor támadta meg a 75 éves nénit a rabló.
− Egy hete nem tudok aludni, annyira félek − mondta sírva az idős asszony, akit karácsony után támadtak meg. Tőle pénzt és ékszert követelt a támadó, aki  egy drótkötléllel kötözte meg a kezét, és fegyverrel fenyegette. Az asszony szerint a szomszédjában tíz nappal korábban is történt ilyen, ott elő is vette a fegyvert a rabló, aki arra utalt, hogy több társa is van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában