Veszélyes

2024.03.09. 16:15

Vasúti sorompót tört le a piroson átzúzó buszsofőr

Az Esztergomi Járásbíróság március 11-én tárgyalást tart annak a sofőrnek az ügyében, aki vasúti átjáró sorompóját törte le. A buszsofőr ügyében előkészítő ülés lesz. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést, valamint határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton vezette az autóbuszt. A fénysorompó tilos jelzése és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. 

A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó csapórúdja mellett, ezért az autóbusz jobb hátsó részével annak nekiütközött, emiatt a csapórúd letört és az úttestre zuhant. Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. 

A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában