Vádemelés

2024.02.26. 11:28

Piroson zúzott át a buszsofőr a vasúti átjárón, a sorompót is letörte

Nem sokon múlott a tragédia abban a vasúti átjáróban, ahol piros jelzés ellenére áthajtott a busz. A buszsofőr most pénzbüntetést kaphat tettéért és a vezetéstől is eltilthatják.

Kemma.hu

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt annak az autóbusznak a vezetőjével szemben, aki tilos jelzés ellenére ment át a vasúti átjárón, eközben a sorompót letörte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészég vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfit tiltsa el a vezetéstől. A buszsofőr pénzbüntetésre is számíthat. 

A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A buszsofőr nem vette figyelembe a piros jelzést

A vádirat szerint a férfi 2023. június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton vezette a buszt. A fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „A” jelű csapórúdja mellett, ezért a busz hátsó részével nekiütközött, emiatt a sorompó letört és az úttestre zuhant.

Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában