Határozathirdetés

2024.03.04. 06:59

1 hónapos kisbabáját bántotta az esztergomi szörnyeteg: életveszélybe került a pici

A baba síróssá vált, amit a férfi nem tudott elviselni, ezért többször is életveszélyesen bántalmazta a saját gyermekét. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyben március 4-én, hétfőn határozathirdetés várható.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3-án gyermekük született, akit ezt követően együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő időnként rövidebb időre, legfeljebb néhány órára az apa felügyeletére bízva otthon hagyta a picit, aki egy hónaposan hasfájóssá, síróssá vált.

A férfi nehezen tolerálta a kicsi sírását, vele szemben hangos kiabálással vezette le az indulatát. 2021. szeptember 27. és október 4. között kétszer is, a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta a gyermekét.

A férfi a pici fejének bal oldalát közepes erővel nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak ütötte. A bántalmazásoktól a kicsi a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett,
és ezektől 2021. október 4-én görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette.

Az kegyetlen apa ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. A sértettnél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben
megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár a csecsemő halála is bekövetkezett volna. Sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában