Testi sértés

2024.01.17. 16:36

Síróssá vált 1 hónapos babája, életveszélyesen bántotta az esztergomi szörnyeteg

A férfi nem tudta elviselni gyermeke sírását, ezért többször is életveszélyesen bántalmazta.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 18-án tárgyalást tartanak annak az esztergomi apának az ügyében, aki életveszélyesen bántalmazta 1 hónapos gyermekét. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint a férfi és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3-án megszületett közös gyermekük, akit ezt követően együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő a családi ügyek, bevásárlás elintézése, iskolai tanulmányainak folytatása okán időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra az apa felügyeletére bízva otthon hagyta a babát. A pici a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott nehezen tolerált, vele szemben hangos kiabálással vezette le az indulatát. 

A apa 2021. szeptember 27. és október 4. között 2 alkalommal, a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta a babát oly módon, hogy a fejét közepes erővel nekiütötte a lakásban található tompa tárgynak. A kicsinek a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4-én esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. 

A férfi ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. A sértettnél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár a csecsemő halála is bekövetkezett volna. A baba sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában