Együttműködés

2024.02.05. 13:39

Járőrszolgálatokkal, rendezvénybiztosításokkal segítik a polgárőrök a rendőröket

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkáját közös járőrszolgálatokkal, rendezvénybiztosításokkal segítik a polgárőrök. A két vármegyei szervezet aktualizálta és megújította az együttműködési megállapodást. Elismeréseket is átadtak.

Kemma.hu

A találkozón elismeréseket is átadtak

Forrás: police.hu

A vármegyében dolgozó polgárőrökkel napi szakmai kapcsolatot ápolnak a rend őrei. A közterületek rendjének fenntartása, a gyalogátkelőhelyek biztonsága vagy a forgalomirányítás a baleseteknél mind olyan tevékenység, amely szoros együttműködést igényel. A közös munka eredményességét támogatják az értekezletek, oktatások, melyek során a rendőrség szakmai tudásával fejleszti a polgárőrök felkészültségét.

Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség megyei elnöke a tapasztalatokról is beszélt a rendőr-főkapitányság vezetőivel február 5-én, hétfőn. Aktualizálták és megújították a két vármegyei szervezet közötti együttműködési megállapodást. Az eseményről a vármegyei rendőrség a honlapján számolt be.

A találkozón elismeréseket is átadtak. Paksi József, a Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület elnöke lakossági jelzésre érkezett egy földön fekvő emberhez január közepén. A kihűlés fenyegette a magatehetetlen férfit, így a gyors segítség megmentette az életét. Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőr-főkapitány jutalmat adott át az elnöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában