Ámokfutó

2024.02.07. 18:20

Baseballütővel és macsétával kergette a járókelőket a dorogi őrült

Az Esztergomi Járásbíróság február 8-án előkészítő ülést tart annak a férfinek az ügyében, aki több alkalommal is verekedésbe, valamint garázdaságba keveredett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, és tiltsa el a közügyektől.

Kemma.hu

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő sértett 2021. december 12-én a dorogi vasútállomáson a vonatra várt, ahol a vádlott is beszélgetett a sértettel lévő két férfivel, aki eközben „beszólogatott” a másiknak. A máik fél ezt megunva ököllel háromszor megütötte. Közben az illető védekezett, és megütötte a támadóját, aki viszont azzal provokálta, hogy üsse meg őt.

A sértett ezután bemenekült a váróba, majd kijött és ismét kötözködni kezdett a vádlottal, aztán újra bement a váróba. A sértett ezt követen ki akart menni az ajtón, de a vádlott belerúgott az ajtóba, emiatt a sértett a földre esett. A vádlott ezután a sértettet az arcán megrúgta, majd ököllel megütötte, melynek következtében a férfinek nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett, valamint eltörött az orrcsontja. 

Egy másik alkalommal a vádlott és két társa gépjárművel egy férfi tokodi lakásához ment, ahol a helyszínre érve kiugrott az autóból és kezében egy baseball ütővel az ingatlan bejáratához ment, majd az épület bejárati ajtajára ütött. Az ajtó üvege és az ajtó műanyag része betört. A rongálással okozott kár 140 ezer forint, amely nem térült meg. 

Ezt megelőzően a gépjárművel egy kocsma környékén is megállt a vádlott és 2 társa, kiszállt az autóból, kezébe vette a baseball ütőt és egy macsétát, és minden előzetes szóváltás nélkül 3 férfi felé kezdett szaladni. Ők ettől megijedtek és rollerjeiket hátra hagyva, futva menekültek előle. A férfi ezután egyszer csak megállt, visszafordult, a hátrahagyott rollerekhez ment és a nála lévő baseball ütővel az egyik elektromos rollerre ráütött, ettől a roller csőváza behorpadt. 

A rongálással okozott kár 14 ezer forint, amely nem térült meg. Eközben a három fiatalember visszaindult a rollerekhez. Ezt látva a támadó rárontott az egyikükre, és két ütést mért rá a baseballütőjével, a deréktáját és az alkarját találta el. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el. Ezután a vádlott ismét visszament a rollerekhez, és legalább három alkalommal a macsétájával megütötte az egyik rollert, melyen több sérülés keletkezett. A rongálással okozott kár 25 ezer forint, amely szintén nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában