Rongálás

2024.01.23. 07:45

Szerelmi csalódás miatt teli erőből a földhöz vágta a padot Tatán a férfi: döntött a bíróság

Majd 95 ezer forintos lett a kár.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetlen férfival szemben, amelyben arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit büntetőjogi intézkedésként bocsássa próbára, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 9-én a tatai autóbusz-pályaudvar várótermében tartózkodott, amikor a biztonsági őr megkérte őt arra, hogy az öntvénypadot, amelyen ül, vigye át a kijárat mellé, mivel az eredetileg ott volt elhelyezve. A férfi e kérésnek eleget tett, azonban a kijárathoz érve - mivel magánéleti problémája miatt felindult állapotban volt - a kezében lévő padot erőteljesen a fal irányába a földhöz vágta. Ennek következtében a pad egyik öntöttvas lába letörött, majd nekicsapódott a falra szerelt radiátornak, amely emiatt megrongálódott (kilyukadt).

A sértett cégnek 94.582 forint kára keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában