Kábítószer

2024.01.23. 07:59

Letartóztatásban maradhat az ácsi kertészkedő, aki 58 darab indiai hasis kendert termesztett telkén

Még egy önkormányzati területen is termesztette a marihuanát.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki ácsi ingatlanán, illetve ahhoz közeli önkormányzati területen termesztette a marihuanát.

Az indítvány alapján a bíróság ülést fog tartani, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Az indítvány szerint a férfi 2023. július 28. napját megelőzően az ácsi ingatlana területén, illetve annak közvetlen szomszédságában található önkormányzati tulajdonú füves, gazos területen - a magas fű és a gaz között elszórva - összesen 58 darab indiai hasis kender növényt termesztett akként, hogy azokat korábban először tenyészedényben nevelte, majd a szabadföldbe kiültette, és a kiültetést követően a növényeket gondosan gondozta, öntözte. A termesztett növényekből fogyasztott is.

A mellékelt fotón a termesztett marihuana látható
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető letartóztatását a bíróság 2023. július 31-én rendelte el, legutóbb 2024. január 30-ig hosszabbította meg a határidejét. Az ügyészség a letartóztatás három hónappal történő hosszabbítását  indítványozta, az indítvány szerint továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

A férfit a bíróság kábítószer birtoklásának vétsége miatt 2018-ban és 2023-ban is közérdekű munka büntetésre. Az elkövetővel szemben két további büntetőeljárás indult fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége, illetve lopás vétsége miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában