Ítélet

2023.12.14. 07:21

Kólával kenyerezte le a 10 éves kisfiút a szexuális ragadozó, majd elcsalta a bolt mellől

A szexuális erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a december 13-án tartott, nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, elsőfokú ítéletet hozott.

Kemma.hu

Szexuális erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbírósághoz, amely a férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá eltiltotta őket bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi befolyási viszonyban áll. A bíróság megállapította, hogy az elkövető a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott terhére, hosszabb tartamú fegyházbüntetésre elítélés érdekében jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően fenntartotta – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2022. június 7-én a dorogi üzletnél találkozott a 10 éves gyerekkel, akinek kólát vett, átadott ezer forintot, hogy vegyen magának valamit az üzletben. Ezzel akarta elnyerni a gyermek bizalmát. Ugyanezért további 3500 forintot is adott neki. 

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: ezután a férfi javaslatára egy épület mögötti fás területre mentek, ahol az elkövető pólón keresztül simogatni kezdte a gyermek testét, magához húzta, megölelte, megpróbálta megcsókolni, puszikat adott neki, megfogta a fenekét. A sértett egy ideig ezt tűrte, mert a megijedt a férfitől, ezután kivonta magát az ölelésből, hátrább lépett. Egy tanú figyelemmel kísérte a férfi cselekményét, a történtekről értesítette a rendőrséget, akik el is fogták az elkövetőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában