Bűncselekmény

2023.12.19. 13:55

„Az a baj, részegen ez a mániám” - pár óra alatt 3 autót is el akart lopni Lábatlanon

A lábatlani R. Zs. pár óra leforgása alatt 3 autót is megpróbált meglovasítani, kétszer balesetezett is.

Kemma.hu

A férfi a baleset után gyalog távozott a helyszínről

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozói december 18-án bűnügyi őrizetbe vették azt az elkövetőt, aki 14 óra körül először egy lábatlani lakótelep előtt parkoló, gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal lovasított meg egy autót. Haladása során balesetet okozott, a jármű mozgásképtelenné vált, így továbbállt gyalog. Három óra elteltével egy társasház nyitott udvarába ment be, beült az ott parkoló, nyitott kocsiba, és megpróbálta beindítani. Mivel nem járt eredménnyel, gondolta, a rögzítő féket kioldja, így hátragurult pár métert, majd távozott.

Újabb fél óra, és elkövetőnk talált egy szintén lezáratlan személygépkocsit egy ház udvarában. Ezt sem sikerült elvinnie, azonban 10-12 métert hátragurult vele, minek következtében a kétszárnyas kapu bal oldali oszlopának ütközött. Mind az oszlop, mind a jármű megrongálódott. A helyi lakos az ütközést követően – cipőjét hátrahagyva – elfutott a helyszínről.

A sorozatnak a rendőrök vetettek véget, akik R. Zs.-t hamar azonosították, majd elfogták. Kiderült, hogy a notórius visszaesőnek nincs vezetői engedélye, evégett, illetve a baleset okozása miatt szabálysértési eljárás indult ellene, továbbá háromrendbeli jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás. A férfi a kihallgatásán ezt mondta: az a baj, hogy részegen ez a mániám, hogy autókat akarok elvinni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában