Ítélet

2023.11.16. 13:00

Kővel törte be az ablakot Tatabányán, a lopott pénzből kocsit és quadot vett

A Tatabányai Járásbíróság a november 16-én tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, hozott ítéletet a lopással vádolt férfi ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra ítélte az a férfit, aki Tatabányán egy ház fürdőszobai ablakát betörve, és azon bemászva lopott. A bíróság rendelkezett a Bicskei Járásbíróság lopás és sikkasztás bűntette miatt 2019. május 17-én jogerős ítéletével kiszabott 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetés végrehajtásáról is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az nem jogerős.

A megállapított tényállás szerint az anyagi nehézségekkel küzdő vádlott 2021. szeptember 25-én az osztrák állampolgárságú sértettek tulajdonát képező tatabányai ház fürdőszobai ablakát egy kővel betörte, és azon keresztül az épületbe bemászott. A vádlott a ház gardróbszobájában lévő páncélszekrényt a szobában található kulccsal kinyitotta, az ott talált készpénzt elvette, továbbá a ház különböző helyiségeiből magához vett egy kismotort, légpuskát, lőszert, fejszét, valamint egyéb tárgyakat, majd a helyszínről távozott.

A bűncselekmény elkövetési értéke több mint tízmillió forint. A vádlott a készpénz egy részéből egy személygépkocsit és egy quadot vásárolt, a fennmaradó részből a tartozásait rendezte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában