Tolvaj

2023.11.08. 06:15

Alig szabadult a börtönből a férfi, máris kirámolt egy esztergomi ingatlant

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki szabadulása után kifosztott egy esztergomi ingatlant.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. április 6-án szabadult a büntetésvégrehajtási intézetből, ahol a más ügyből kiszabott elzárását töltötte. Az illető a szabadulását követően egy esztergomi ingatlanhoz ment, ahol senki nem lakott. 

Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk tovább, hogy a vádlott több héten keresztül az éjszakáit a házban töltötte. Ez idő alatt az ingatlanban talált csavarhúzóval, valamint kézzel lefeszítette az ingatlanban lévő csaptelepeket, radiátor szelepeket és kibontotta a falban lévő fűtéscsöveket, majd azokat apránként ismeretlen személyeknek értékesítette, az ellenértéket pedig felélte.

A vádlott a lopással összesen 252 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Az ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság elzárást szabjon ki a vádlottal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában