Ítélet

2023.08.21. 07:00

Videón az ukránok komáromi akciója: ház elől loptak kocsit, árokba hajtottak

A két ukrán férfi a kocsival akart visszatérni a munkásszállóra, azonban ez nem jött össze, mert félúton érthetetlenül árokba sodródtak.

Kemma.hu

Az árokban kötöttek ki a lopott kocsival

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította  bíróság elé azt a két ukrán állampolgárságú férfit, akik  2023. június 18-án Komáromban sétáltak, amikor az egyik háznál a behajtón meglátták a nyitott állapotú személygépkocsit, amelyben az indítókulcs benne volt. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság az egyik férfit 300 ezer forint, a másik férfit 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövetők és védők tudomásul vették, az ügyész azonban a vádlottak terhére, súlyosítás azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre elítélés érdekében fellebbezést jelentett be.

Az elkövetők elhatározták, hogy a sértett gépkocsijával térnek vissza a munkásszállóra, ezért beültek abba. A jogtalanul használt autóval Komárom irányából Nagyigmánd felé haladtak a 132-es számú úton, majd balesetet szenvedtek úgy, hogy a gépkocsival árokba sodródtak, az autóban 43 ezer 500 forint kár keletkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában