Lebukott

2023.08.14. 07:45

Videón az enyveskezű éjjeliőr, aki alvó vendéget fosztott ki egy esztergomi szórakozóhelyen

A telefonját és a készpénzét vette el egy alvó vendégtől az éjjeliőr, a kamera azonban lebuktatta.

Kemma.hu

Kifosztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az éjjeliőr férfival szemben, aki egy alvó vendégtől vette el a telefonját és készpénzét – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a sértett 2022. december 12-én a hajnali órákban az esztergomi szórakozóhely bejárati ajtaja melletti virágtartón ülve elaludt, közben a mobiltelefonja a kezéből kicsúszott a lába mellé. Az éjjeliőrként dolgozó elkövető a sértett lába mellől felvette a 60 ezer forint értékű telefont és elsétált a sértettől, a  telefont magával vitte, hogy azt később értékesítse. Az elkövető néhány perc múlva visszament a még mindig alvó sértetthez, átkutatta a ruházatát, a sértett pénztárcájából kivett háromezer forint készpénzt és azt is magával vitte. 

Az elkövető  észrevette, hogy a biztonsági kamerák rögzítették a cselekményét,  ezért  visszaadta a sértettnek a mobiltelefont. Az eljárás során a férfitól a nyomozó hatóság a SIM kártyát lefoglalta. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megfizetésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában