Drog

2023.08.01. 14:25

Tatabányai drogfogás: több, mint egy kiló marihuánával bukott le egy férfi a rendőrök előtt

A Tatabányai Járási Ügyészség ismét indítványozta annak a férfinak a letartóztatásának meghosszabbítását, akitől a nyomozók több, mint egy kilogramm marihuánát foglaltak le – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Kemma.hu

A lefoglalt kábítószerek

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A tájékoztatása szerint a férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2022. december 09-én rendelte el, majd az ügyészség indítványára legutóbb 2023. augusztus 9-ig meghosszabbította a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

Az indítvány szerint a férfi tatabányai zártkerti ingatlanjában a nyomozó hatóság 2022. december 6-án lefoglalt többek között négy csomag, összesen 1.339 gramm zöld növényi származékot, a férfi személygépkocsiból lefoglalt 17 gramm zöld növényi származékot, 2,8 gramm fehér, porszerű anyagot, valamint 25 darab rózsaszín, kábítószert tartalmazó tablettát. A férfi lakásában a nyomozók lefoglaltak továbbá három csomag, összesen 41 gramm zöld növényi származékot, valamint 31 darab rózsaszín, kábítószert tartalmazó tablettát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi elfogását megelőzően marihuánát, amfetamint valamint metamfetamint fogyasztott. A férfi büntetett előéletű, továbbá  jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt bírósági eljárás van vele szemben folyamatban a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában