Vádemelés

2023.08.02. 09:32

Nem hajlandó fizetni a gyerektartást: vádat emelt a férfi ellen az Esztergomi Ügyészség

A férfit a bíróság ezidáig háromszor ítélte el tartás elmulasztása vétsége miatt.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a tartás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, akivel szemben negyedszer indult büntetőeljárás, mert nem fizette meg a tartásdíjat.

A férfit a bíróság ezidáig háromszor ítélte el tartás elmulasztása vétsége miatt: 2014-ben 4 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 2020-ban 140 óra közérdekű munka büntetésre, 2022-ben 1 év, végrehajtásában 2 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A bíróság 2009-ben arra kötelezte a férfit, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen fizessen meg havi 20.000 forint összegű tartásdíjat a nyergesújfalui jogosult részére. A férfit 2022. júniusától 2023. április 15. napjáig eltelt időszakban összesen 175.000 forint tartásdíj megfizetését mulasztotta el önhibájából.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit elzárás büntetésre ítélje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában