Ügyészség

2023.08.10. 07:59

Szőlősi Rómeó és Júlia... és egy ásó meg egy fejberúgás: börtön lett a love story vége

A nagybácsinak nem tetszett, hogy ki udvarol az unokahúgának. Most nemcsak ő, de két másik férfi is mehet a börtönbe, miután csúnya verekedést robbantottak ki az udvarló családjának otthonában.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményes fellebbezése alapján ítélte szabadságvesztésre a másodfokú bíróság azt a három elkövetőt, akik rátámadtak egy férfire, mert az az egyikük unokahúgának udvarolt.

Az úgy még 2020 nyarán kezdődött. Először a nagybácsi és egy másik férfi jelent meg az unokahúgnak udvarló férfi családjának szőlősi házánál, ahol szidni kezdték az udvarlót, valamint egy nőt, aki szintén ott volt az udvaron. Támadólag léptek fel, a nő sikítani kezdett, mire egy, az addig házban lévő férfi egy székkel kiszorította a nem szívesen látott „vendégeket” az udvarról. A történetnek azonban nem lett vége. 

A két támadó elfutott, hogy aztán ásóval és vascsővel térjenek vissza. Ezeket ugyan sikerült kivenni a kezükből, de verekedés alakult ki, sőt, egy harmadik férfi is megjelent, aki szó nélkül ütni kezdte a ház egyik lakóját, sőt, az egyikük úgy fejberúgta, hogy elesett és az orrcsontját törte. A bunyónak az vetett véget, hogy a megtámadott család védelmében két további férfi jelent meg az udvaron. 

A Tatabányai Járásbíróság két férfit 90-90 nap elzárásra, a harmadikat 80 nap elzárásra, valamint mindhárom férfit egyaránt 100 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte első fokon, de a járási ügyészség mindhárom elkövetővel szemben súlyosításért fellebbezett: végrehajtandó szabadságvesztést kértek, és azt, hogy tiltsák el őket a közügyektől. 

A Tatabányai Törvényszék az ügyészi fellebbezés alapján mindhárom elkövetővel szemben súlyosította is az ítéletet Az egyik elkövetőt 10 hónap börtönt, a második elkövetőt 8 hónapot kapott, és mindkettejüket eltiltották egy évre a közügyektől. A harmadik támadó 14 hónaő börtönt kapott, és két évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában